utorak, 15. septembar 2020.

Novoizabrani predsednik gradske opštine Zemun obišao Batajnicu

Novoizabrani predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je naselje Batajnica i razgovarao sa meštanima o rešavanju prioritetnih problema.

Stanovnici Ulice Branislava Barišića Doktora izložili su Kovačeviću dugogodišnji problem koji imaju sa vodosnabdevanjem i slabim pritiskom, saopštili su danas iz Opštine Zemun.

Kako se navodi, dogovoreni su koraci u prevazilaženju problema u saradnji sa stručnim službama JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. Takođe je bilo reči i o nastavku izgradnje kanalizacione mreže, koja se u tom delu grada sprovodi u skladu sa investicionim procedurama i projektovanim rokovima.

– Opština u saradnji sa Gradom Beogradom intenzivno radi na pronalaženju najoptimalnijeg rešenja za proširenje kapaciteta zdravstvene stanice Batajnica, kako bi građani ovog dela Zemuna, pored primarne zdravstvene zaštite, imali dostupne i određene specijalističke preglede. Takođe, u planu je da se pored Mesne kancelarije u okviru Mesne zajednice „Batajnica” otvori uslužni centar sa većim obimom administrativnih poslova – ukazao je Kovačević.

Događaju su prisustvovali član Opštinskog veća Boško Radovanović i predsednik Mesne zajednice „Batajnica” Nikola Arnaut. Skupu su prisustvovali i predstavnici različitih udruženja građana, a bilo je reči i o podršci GO Zemun u realizaciji programa iz oblasti kulture i socijalne zaštite, a koji doprinose razvoju Batajnice, navodi se u saopštenju.