sreda, 16. septembar 2020.

„Trofej Beograda” u orijentiringu

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, u nedelju, 20. septembra, Orijentiring savez Beograda organizuje „Trofej Beograda” u orijentiringu. Na programu je urbana srednja distanca, a prvi takmičari na Savskom keju startuju u 10.30 časova. Za što kraće vreme pokušaće da pređu stazu koja obuhvata novobeogradske blokove 70A i 70, gde se i završava takmičenje. 

Pored standardnih, glavne kategorije koje se ove godine bore za titulu „Trofeja Beograda” su kategorije starijih pionira. Očekuje se velik broj takmičara iz čitave zemlje, a posebno u kategorijama mladih do 20 godina.

Takmičenje će biti organizovano uz strogo pridržavanje svih mera koje su na snazi, a koje su definisali Krizni štab, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd i Vlada Republike Srbije. 

Orijentiring je sport u kojem takmičari startuju pojedinačno, sa vremenskim razmakom između konkurenata, trče sa svojom kartom, kompasom, opremom i ni na koji način ne ulaze u kontakt sa drugim takmičarima. Pobednik je onaj ko za najkraće vreme pređe stazu zadatu na karti, samostalno donoseći odluke o izboru rute kretanja.