subota, 26. septembar 2020.

Nikola Nikodijević zakazao sednicu Skupštine grada za ponedeljak, 28. septembar

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 28. septembar, 23. sednicu Skupštine Grada Beograda. Zbog primena epidemioloških mera, sednica će se i ovog puta održati u „Sava centru”, s početkom u 10 časova. Među najvažnijim tačkama dnevnog reda je Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2020. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2020. godini, te Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama.

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću. 

Odbornici će odlučivati o bratimljenju Grada Beograda i Grada Banjaluke, a raspravljaće i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generane regulacije za delove opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula, Takođe, na dnevnom redu će biti još nekoliko planova ili izmena i dopuna planova koji tek treba da se izrade. Pred odbornicima će se naći i rebalansi programa poslovanja za ovu godinu i raspodela neto dobiti za prošlu godinu za javna komunalna preduzeća, centre ili privredna društva čiji je osnivač Grada Beograd, kao i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva Sportski centar „Tašmajdan” d.o.o.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, izmene i dopune odluka o komunalnom redu i oglašanjanju na teritoriji grada, zatim Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Beogradu za 2020. godinu, Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda. 

Na dnevnom redu je i Izmena Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i davanje saglasnosti na izmenu Statuta Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Osim Izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda i Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda, oba za 2019. godinu, pred odbornicima će se naći i kadrovski planovi za 2020. u nekoliko službi Gradske uprave i Skupštine grada, Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća „Hipodrom Beograd” po skraćenom postupku, između ostalog i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.  

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19 koje je utvrdio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.