petak, 16. oktobar 2020.

Obeležen Dan opštine Zvezdara – 16. oktobar

Svečanom akademijom održanoj u „Pan teatru”, kojoj su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić sa rukovodstvom opštine, kao i direktori opštinskih i gradskih ustanova i preduzeća, obeležen je Dan opštine Zvezdara i 76 godina od oslobođenja Zvezdare u Drugom svetskom ratu – 16. oktobar, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Vladan Jeremić je tom prilikom rekao da je zvezdarsko rukovodstvo složno jer postoji želja za razvojem i prosperitetnom budućnošću, a to planovima i projektima koje opština ima daje posebnu snagu. Tu energiju razvoja i napretka je prepoznao i Grad Beograd kao najznačajniji partner Opštine, pa će zahvaljujući važnim projektima već sledeće godine postojati uslovi da Zvezdara bude još uređenija na zadovoljstvo svojih stanovnika.

– Svakodnevnim naporima nastojimo da Zvezdara ostane opština sa dobrim i gostoljubivim ljudima. Takođe želimo da i u mnogim narednim godinama bude opština koja beleži pozitivan prirodni priraštaj, opština koja poštuje prošla, a predano radi na stvaranju kvalitetnijih uslova za buduća vremena svih onih koji će živeti i stvarati na našoj Zvezdari, i da svi zajedno snove pretvorimo u stvarnost – rekao je Vladan Jeremić.

U programu Svečane akademije učestvovali su polaznici dramskog studija Pozorišta „Pan teatar”, učenici OMŠ „Vladimir Đorđević” i operska pevačica Sandra Prodanović Maslarević, solista opere Narodnog pozorišta. 

U toku dana predsednik GO Zvezdara je sa funkcionerima Opštine primio delegacuju SUBNOR-a, nakon čega je položio vence na Spomenik učenicima palim u ratu 1941–1945. ispred Šeste beogradske gimnazije, zatim na Spomenik borcima palim u Drugom svetskom ratu u Mirijevu i u Malom Mokrom Lugu na Spomen-obeležje borcima palim za oslobađanje Beograda na teritoriji Malog Mokrog Luga.

Dodela novčane pomoći deci bez roditeljskog staranja iz fonda Zadužbine „Dr Jelisaveta i dr Ivan Šegović” održana je  u Sali za venčanja Gradske opštine Zvezdara, a tom prilikom članovi opštinskog rukovodstva su uručuli novčanu pomoć u visini od po 16.400 dinara za sedamnaestoro dece i mladih. Zaposlenima u Upravi GO Zvezdara u toku dana svečano su uručene jubilarne nagrada za 10, 20, 30 i 35 godina rada.

Sve aktivnosti održane su uz pridržavanje mera propisanih za sprečavanje epidemije izazvane virusom kovid-19 (ograničen broj prisutnih, nošenje zaštitnih maski, držanje rastojanja), saopštavaju iz ove opštine.