četvrtak, 19. novembar 2020.

Vesić: Nove investicije u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd na dva javna nadmetanja prodao građevinsko zemljište u javnoj svojini za 585 miliona dinara, odnosno oko pet miliona evra.

Vesić je rekao da kompanije koje kupuju građevinsko zemljište investiraju u grad jer na tom zemljištu grade stanove, proizvodne pogone ili logističke centre.

– To govori da je naš grad ostao interesantan za investiranje i pored poremećaja u svetskoj ekonomiji do koga je došlo zbog kovida-19 – istakao je Vesić.

Zemljište površine 3,1 hektar u Privrednoj zoni „Auto-put” u Novom Beogradu prodato je investitoru po ceni od 266.713.857,80 dinara. Lokacija je obuhvaćena Planom detaljne regulacije za područje Privredne zone „Auto-put” u Novom Beogradu i na zemljištu je predviđena izgradnja objekata namenjenih za privredne delatnosti. Druga lokacija površine 1,9 hektara kod raskrsnice „Lakat krivina”, u neposrednoj blizini auto-puta za Novi Sad, prodata je po početnoj ceni od 319.095.397,98 dinara. Zemljište je obuhvaćeno Planom detaljne regulacije za područje između saobraćajnice T6, Ugrinovačke i Baranjske ulice, prema kome je zemljište opredeljeno za izgradnju objekata komercijalnih delatnosti.

– Vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda, koje je otuđeno, od početka ove godine iznosi 5.055.756.205,50 dinara ili 43 miliona evra, a u 11 postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 15,33 hektara građevinskog zemljišta. Osim toga, budžet Grada imaće dodatne prihode od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koji se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole – rekao je Vesić.