petak, 27. novembar 2020.

Sednica Skupštine grada u ponedeljak, 30. novembra

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 30. novembar, 24. sednicu Skupštine grada koja će se održati u „Sava centru”.

Pred odbornicima će biti Predlog zaključka o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite čije se radno angažovanje finansira sredstvima Grada Beograda, a koji su angažovani u direktnom radu sa korisnicima u toku epidemije kovida-19, isplati jednokratnu novčanu pomoć, zatim Predlog odluke o obezbeđivanju sredstava za isplatu zarada i drugih naknada zaposlenima u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda, Predlog odluke o obezbeđivanju uslova za uređivanje, upotrebu, unapređenje i zaštitu kompleksa Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan, kao i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Zvezdara.

Na dnevnom redu je i Predlog plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu 2019–2029. godine, za teritoriju opštine Savski venac, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju „Slobodne zone Beograda”, Predlog odluke o izmeni Odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Gradska čistoća”, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmeni Statuta JKP „Gradske pijace” Beograd i JKP GSP „Beograd”.

Odbornici će raspravljati o nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i odlukama o izradi planova od značaja za razvoj grada. Reč je, između ostalog, o Predlogu izmene i dopune Plana detaljne regulacije kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, za kompleks autobuske stanice, Predlogu plana detaljne regulacije dela blokova 18a i 69, gradska opština Novi Beograd, Predlogu plana detaljne regulacije za deo područja zapadno od Ulice Tošin bunar do Ulice Marije Bursać, gradske opštine Zemun i Novi Beograd, o Predlogu plana detaljne regulacije za naselje Veliko selo, opština Palilula, kao i o Predlogu odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina, opštine Savski venac i Vračar. 

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2020. godinu JKP „Zelenilo – Beograd”, JKP „Veterina Beograd”, JP „Beogradska tvrđava”, JKP „Parking servis”, JUP „Urbanistički zavod”, JKP „Javno osvetljenje”, kao i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP „Veterina Beograd”. 

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19.