nedelja, 29. novembar 2020.

Redukcija polazaka na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza

Redukcija polazaka na linijama javnog gradskog prevoza posle 18.30 časova i na linijama prigradskog i lokalnog prevoza nakon 20 časova biće obavljena na osnovu snimanja popunjenosti vozila na linijama javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Sekretarijat za javni prevoz i JKP GSP „Beograd” obavili su 26. i 27. novembra od 18 časova snimanje popunjenosti vozila na 119 linija gradskog prevoza na 15 lokacija. Na osnovu analize snimljenih podataka i rezultata dobijenih pomoću uređaja za brojanje putnika, od ponedeljka 30. novembra biće redukovani polasci nakon 18.30 časova na 74 linije zbog smanjenog broja putnika. 

Zaposleni u Sekretarijatu za javni prevoz i SP „Lasta” a.d. Beograd od 23. do 27. novembra obavili su snimanja popunjenosti vozila na svim linijama javnog prigradskog i lokalnog prevoza posle 18 časova. Na osnovu analize snimljenih podataka i rezultata dobijenih pomoću uređaja za brojanje putnika, na 11 linija će od utorka 1. decembra biti redukovani polasci nakon 20 sati zbog smanjenog broja putnika. 

Putnici, kao i do sada, redove vožnje za svaku liniju javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza mogu videti na sajtu Sekretarijata za javni prevoz: www.bgprevoz.rs.

Sekretarijat za javni prevoz apeluje na korisnike javnog prevoza na teritoriji Beograda da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima, kao i na stajalištima gde se nalazi veći broj ljudi.