ponedeljak, 30. novembar 2020.

Nikodijević: Očekuje se sadržajna sednica, čak devet planskih akata na dnevnom redu

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević najavio da će se na dnevnom redu današnje sednice naći mnogo važnih odluka, među kojima su novi planovi detaljne regulacije, pomoć zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i rebalansi programa poslovanja javnih preduzeća. On je posebno izdvojio to što će odbornici odlučivati o devet planova. 

– Insistiramo da što veći broj planova bude usvojen na svakoj sednici. Na današnjem dnevnom redu jedan od planskih akata tiče se nove autobuske stanice, čime se stiču uslovi za njen završetak, ali i dalji razvoj. Očekujemo da u narednih nekoliko meseci nova autobuska stanica počne s radom. Takođe, na inicijativu građana Banovog brda donosi se odluka o izradi plana detaljne regulacije za deo između Požeške, Kijevske, Nikolaja Gogolja i Valjevske. Reč je o građevinskoj parceli koja je korišćena kao zelena površina, ali s obzirom da građani nisu želeli da se tu gradi, Grad će planom predvideti da se na ovoj lokaciji uredi parkovska površina. To će biti osnov da se uloži novac kako bi građani Banovog brda dobili park kakav zaslužuju. Sve što radimo ima za cilj stvaranje boljih i komfornijih uslova za život, a građani su nam u ovom poslu partneri – rekao je Nikodijević za TV Prva. 

Predsednik Skupštine grada podsetio je i da je Vlada Srbije donela odluku o isplati jednokratne novčane pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, pa će sledeći taj primer to učiniti i Grad Beograd. On je naglasio da su zaposleni u ovoj oblasti tokom pandemije podneli veliki teret, na čemu im je zahvalio. 

Između ostalog, na dnevnom redu naći će se i odluke o raspisivanju konkursa za direktore pojedinih komunalnih preduzeća, tako da se očekuje „sadržajna sednica”, ocenio je Nikodijević. 

Sednica se i ovog puta zbog epidemioloških mera održava u „Sava centru”, gde su obezbeđeni svi uslovi koje propisuje Gradski zavod za javno zdravlje.