utorak, 29. decembar 2020.

Radojičić: Nastavljena akcija „Drvo za Beograd” na levoj obali Save

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i ambasador Katara u Srbiji Mubarak bin Fahad Al Tani zasadili su danas, u okviru akcije „Drvo za Beograd”, 50 sadnica u Brodarskoj ulici na levoj obali Save.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Katara, kao i drugim akterima, koji već drugu godinu pomažu akciju „Drvo za Beograd”.

– Veoma mi je drago da se sve veći broj ambasada, kompanija, međunarodnih i domaćih organizacija pridružuje našoj akciji „Drvo za Beograd”, koja traje već dve sezone, a siguran sam da će postati tradicija – rekao je gradonačelnik.

On je istakao da je akcija osmišljena kako bi se podstakla društvena odgovornost, te da svi koji su u mogućnosti da doniraju sadnice učestvuju u procesu sađenja i na taj način doprinose ideji zelenijeg Beograda.

Podsetio je da je drveće u gradskim uslovima značajno za bolji kvalitet vazduha, zaštitu zemljišta i stvaranje hlada tokom letnjih meseci. Takođe, kako je istakao, sađenjem drveća u gradovima približavamo prirodu građanima.

– Plan Grada je da pošumi ovaj deo Beograda i da leva obala Save bude zelena oaza koja će našim građanima biti mesto za odmor i rekreaciju, posebno u letnjim mesecima.

Zahvaljujem Ambasadi Katara, njegovoj ekselenciji ambasadoru Al Taniju sa kojim smo danas zasadili 50 sadnica. Sve je više ovakvih inicijativa jer je prepoznat značaj pojedinačnog doprinosa zajedničkom cilju i dobrobiti svih građana Beograda – ukazao je prvi čovek prestonice.

On je Beograđane podsetio da uoči proslave Nove godine mogu kupiti jelke sa busenom.

– Na ovaj način, posle praznika, svaka naša okićena jelka postaje „Drvo za Beograd” – zaključio je Radojičić.

Ambasador Al Tani je istakao da je ponosan što predstavlja državu Katar koja učestvuje u projektu „Drvo za Beograd”, te na taj način doprinosi tome da srpska prestonica postane zeleniji i zdraviji grad.

– Katar veliku pažnju posvećuje zaštiti životne sredine, očuvanju i razvijanju njenih prirodnih resursa zarad budućnosti dolazećih generacija – naveo je Al Tani.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.