ponedeljak, 11. januar 2021.

Vesić: Produžiti radno vreme čim počne masovna imunizacija

Verujem da će Krizni štab danas doneti odluku da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata i posle današnjeg dana bude do 20 sati, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

On je istakao da nema razloga da odluka bude drugačija jer su građanke i građani Beograda, kao i ugostitelji, pokazali pravu disciplinu i poštovali su sve mere.

Vesić je rekao da će se tokom ove nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati sa predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga, kako bi Kriznom štabu predložili novo ublažavanje mera čim počne masovna imunizacija.

– Kada počne masovna imunizacija, od Kriznog štaba ćemo tražiti da se radno vreme produži do 22 sata. Ne znam da li će to prihvatiti drugi članovi Kriznog štaba, ali moja obaveza je da se borim za svako radno mesto u Beogradu, kao što ću se zalagati za svaku vakcinu za naše Beograđanke i Beograđane – rekao je Vesić.

Beograd mora da radi i trebaju nam turisti koji u naše društvo donose skoro milijardu evra godišnje. To je najveći interes Beograda. Naravno da je zaštita javnog zdravlja važna, ali kada počne imunizacija država daje svoj maksimum u zaštiti stanovništva, precizirao je Vesić.

– Znam da će me mnogi napadati zato što tražim da se produži radno vreme. U Beogradu u sektoru usluga radi 40 hiljada ljudi. Ja primam platu da bih se borio za radna mesta u Beogradu. Praktičan sam čovek. U Beogradu radi oko 190 hiljada ljudi više nego 2012. godine i namera mi je da se ta radna mesta sačuvaju i otvore nova – zaključio je Vesić.