utorak, 12. januar 2021.

Jubilarna, dvadeseta akcija dobrovoljnog davanja krvi na stadionu „Rajko Mitić”

Svi građani koji su zdravi i imaju dobru volju pozvani su na stadion „Rajko Mitić” da u Medija centru dobrovoljno daju krv u petak i subotu, 15. i 16. januara, od 10 do 18 časova. Fudbalski klub „Crvena zvezda” i Udruženje građana „Delije sever” organizuju ovu akciju dobrovoljnog davanja krvi, pod već prepoznatljivim sloganom „Crveno-bela krv”. 

S obzirom na smanjene rezerve krvi, koje su karakteristične za ovo doba godine, zbog novogodišnjih i božićnih praznika, Zvezdaši su odlučili da, kao i uvek do sada, pokažu solidarnost i organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi kako bi pomogli u prevazilaženju nastalog deficita. Za sve davaoce krvi Institut za transfuziju krvi Srbije i Udruženje građana „Delije sever” pripremili su mali znak pažnje, majicu, koja će im biti podsetnik da su učestvovali u jubilarnoj akciji i donirali krv u trenutku kada je to od posebnog značaja.

Institut za transfuziju krvi Srbije takođe je obavestio građane da su hitno potrebni davaoci A negativne i 0 negativne krvne grupe. Danas, 12. januara, građani krv mogu dati na sledećim lokacijama: Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, od 7 do 19 sati, na Savskom vencu, Urgentni centar, od 10 do 15 časova, u Novom Beogradu, Stari Merkator, od 11 do 16 sati i u istom vremenskom periodu na Čukarici, Požeška ulica, ispred Doma zdravlja.