utorak, 12. januar 2021.

Ulice i prvog i drugog prioriteta očišćene od snega

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je večeras da su ulice i prvog i drugog prioriteta očišćene od snega, te da nije bilo prekida u funkcionisanju javnog gradskog prevoza. 

On je za TV Kurir rekao da su 74 ekipe „Beograd-puta” konstantno na terenu i održavaju oko 2.300 kilometara beogradskih ulica i oko 30 kilometara puteva u republičkoj nadležnosti. 

– Sve naše službe izborile su se sa snežnim padavinama. U poslednjih 48 sati palo je između 12 i 15 centimetara snega i bačeno je 1.300 tona soli, kao i 450 tona kamenog agregata. Ekipe preduzeća „Zelenilo – Beograd” i „Gradska čistoća” uradile su veliki posao u čišćenju snega sa trotoara, parkova i autobuskih stajališta – naveo je Mladenović. 

On je dodao da je Grad Beograd podelio beogradskim opštinama 320 tona soli, koja se može preuzeti preko skupština stanara i mesnih zajednica. Takođe je uputio apel građanima i vlasnicima poslovnih prostora da očiste sneg ispred svojih lokala i stambenih zgrada. 

– Grad Beograd će učiniti sve da bude što manje površina prekrivenih ledom, uprkos činjenici da će u narednim danima temperature biti ispod nule. Pozvao bih građane na dodatnu opreznost, jer se u poslednjih devet meseci nalazimo u vanrednim okolnostima, s obzirom na to da su svi kliničko-bolnički centri u kovid sistemu, kao i ortopedija na Banjici – zaključio je Mladenović.