četvrtak, 14. januar 2021.

Vesić: Grad će aktivno učestvovati u organizaciji vakcinacije

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da će Grad Beograd pomoći da se sprovede proces vakcinacije za sve građane, a posebne za one starije od 65 godina, koji su prioritetna grupa za vakcinaciju.

– Grad Beograd će aktivno učestvovati u organizaciji vakcinacije koju sprovodi Ministarstvo zdravlja. Pripremili smo 17 punktova, koje smo ponudili resornom ministarstvu, i to su uglavnom sportske dvorane i objekti kulture, to jest oni koji imaju parking, sa lakim pristupom i velikim prizemnim prostorima. Kol centri u gradskim opštinama kontaktiraće sa starijim ljudima, sa kojima i inače imaju redovnu komunikaciju, i ponuditi im bilo kakvu pomoć u vezi sa prijavom za vakcinaciju, prevozom i slično – istakao je Vesić za TV Pink.

On je naveo da Grad želi da što više Beograđanki i Beograđana primi vakcinu, posebno starijih od 65 godina kojih u glavnom gradu ima više od 350 hiljada.

– Osnovni cilj jeste da se svi zaštite, da se zaštite životi, kako bismo se što pre vratili normalnom životu – kazao je Vesić.