petak, 15. januar 2021.

Završena još jedna akcija podele dečjih auto-sedišta

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun organizovao je sredinom januara podelu dečjih auto-sedišta za male Zemunce u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade, saopštavaju iz ove gradske opštine. Cilj ove akcije je da se podigne nivo saobraćajne kulture građana Zemuna koji prevoze mališane.

Tokom trodnevne podele, u kojoj su učestvovali pomoćnik predsednika gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj, zamenik predsednika Skupštine opštine Sava Mišković i glavna i odgovorna urednica „Zemunskih novina” Sonja Jočinac, podeljeno je oko 200 dečijh auto-sedišta.

– Kako bismo izašli u susret svim roditeljima, i onima koji rade, organizovali smo podelu auto-sedišta u različitim terminima, poštujući sve epidemiološke mere. Nastavljamo sa akcijama koje smo započeli prethodnih godina, jer je naša stalna obaveza da radimo na podizanju nivoa saobraćajne kulture i dostizanju ciljeva strategije Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja, a to je da u ovoj godini nijedno dete ne strada u saobraćaju i da se broj poginulih i povređenih smanji za 50 odsto – rekla je pomoćnica predsednika opštine Andrijana Kukolj.

Ona je najavila da će Opština organizovati podelu dečjih auto-sedišta i u narednom periodu, zahvalivši tom prilikom Sekretarijatu za saobraćaj koji svake godine deo sredstava od naplaćenih novčanih kazni usmerava lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja kako bi što kvalitetnije mogli da realizuju svoje projekte.
 
Roditelji će popunjavanjem formulara, koji će im biti dostupni na sajtu Opštine i u šalter sali, moći da obezbede auto-sedište za svoje dete.