ponedeljak, 18. januar 2021.

Gradonačelnik Radojičić poklonio laptop najboljem maturantu Matematičke gimnazije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić poklonio je danas laptop najboljem maturantu Matematičke gimnazije Dobrici Jovanoviću, osvajaču brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima iz matematike i fizike. Gradonačelnik je tom prilikom pohvalio ovu gimnaziju, koja može da se na svetskom nivou podiči mladim, talentovanim ljudima. 

– Dobrica nije samo najbolji maturant kod nas nego i među najboljima u svetu, jer je osvojio čak trinaest zlatnih medalja. Koliko je on skroman, vidi se po tome koliko ga je poklon obradovao. Važno je da mlade, talentovane ljude zadržimo ovde, ali i da se oni koji su bili uspešni na prestižnim univerzitetima, poput Luke Milićevića, vrate i daju orijentire i podstrek talentovanoj deci koja se još uvek školuju – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da smo svi ponosni na Matematičku gimnaziju, profesore i učenike.

– To su vrednosti koje cenimo i talentovanu decu nećemo zaboraviti – rekao je gradonačelnik.  

Dobrica Jovanović je naveo da je srećan zbog poklona koji će mu svakako biti motivacija za dalji rad. Ovaj mladi čovek je, između ostalog, prošle godine osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi i zlatnu medalju na Evropskoj olimpijada iz fizike, a u slobodno vreme bavi se i sportom, naročito plivanjem.  

Pored Dobrice Jovanovića, gradonačelnik je ugostio i direktorku Matematičke gimnazije Mirjanu Katić. Ona je tom prilikom naglasila da je izuzetno važno da institucije i istaknuti pojedinci prepoznaju vrednost Matematičke gimnazije i dodala da je ova škola sigurno najbolja državna škola u svetu. 

– Veoma je značajno da država prepozna i podrži mlade talente kako bi se oni dalje razvijali. Podrška koju učenici naše škole dobijaju im daje dodatni podstrek i doprinosi njihovim odlukama o daljem školovanju – rekla je direktorka Katić.