sreda, 20. januar 2021.

Nikodijević: Uskoro počinje vakcinacija zaposlenih u komunalnim preduzećima i sistemu socijalne zaštite

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da su zaposleni u gradskim javnim komunalnim preduzećima, predškolskim i ustanovama socijalne zaštite i kulture svrstani u treći prioritet, te da se trenutno anketiraju zainteresovani, kako bi što pre bili vakcinisani.

Čim se anketiranje završi, svi koji su izrazili želju da se vakcinišu biće stavljeni u sistem, dodao je Nikodijević.

– To je važno kako beogradska komunalna preduzeća, ustanove socijalne zaštite ne bi stali s radom, da bismo imali što manje zaraženih, bezbedne uslove za decu u vrtićima i ljude koji održavaju komunalne sisteme – rekao je Nikodijević za Tanjug na Beogradskom sajmu, gde se danas i sam vakcinisao.

On je izrazio uverenje da će se svi što pre vratiti normalnom životu od pre godinu dana. Zato se i sam vakcinisao kineskom vakcinom, iako mu, dodao je, nije bilo važno koju će vakcinu primiti, jer veruje u sva cepiva koja su odobrena u Srbiji.

– Verujem da se polako približavamo trenutku kada ćemo ponovo početi normalno da živimo. Zato je važno da se što veći broj građana prijavi i da ovaj proces obavimo među prvima u Evropi, kako bismo mogli da stabilizujemo i život i ekonomiju i da nastavimo da se razvijamo – rekao je Nikodijević.

On je dodao da je na punktu na Beogradskom sajmu veliki odziv građana, ali da nema gužvi niti zadržavanja, jer sistem funkcioniše dobro, uz dovoljan broj zdravstvenih radnika i tehničkog osoblja koji pomažu sugrađanima.