četvrtak, 28. januar 2021.

Dodeljene nagrade za najbolje na konkursu „Vežbajmo od kuće”

Sekretarka za sport i omladinu Grada Beograda Dragana Belojević uručila je danas nagrade koje dodeljuje Beogradska asocijacija za školski sport najboljima na konkursu „Vežbajmo od kuće”.

Sekretarijat za sport i omladinu je u martu prošle godine pokrenuo ovaj projekat u kome su učestvovali učenici i učenice osnovnih i srednjih škola beogradskih gradskih opština.  

– Cilj projekta je bio da se motivišu deca da u vreme kada su škole i sportske institucije bile zatvorene i kada je bio uveden policijski čas zbog teške epidemiološke situacije, rade vežbe u kućnim uslovima radi održanja psiho-fizičke kondicije, sprečavanja pada imuniteta i nagomilavanja viška kilograma. U okviru projekta, Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, raspisala je dva konkursa pod nazivom „Vežbajmo sa svrhom” i „Šampioni škola vežbaju sa vama”. Zadatak je bio da učesnik snimi kratak video-klip sa vežbama koje radi u kući, pošalje nama i da ga mi dalje plasiramo preko medija da bi druga deca, pa i roditelji mogli da rade vežbe sa učenikom koji je snimio video-klip – precizirala je Dragana Belojević.

Ona je dodala da su na konkursu „Vežbajmo sa svrhom” učestvovali učenici i učenice osnovnih i srednjih škola koji nisu aktivni sportisti. 

Pobednički video-klip poslao je Dimitrije Purtić, učenik III/2 OŠ „Milena Pavlović Barili” sa opštine Palilula, kome je uručena plaketa za doprinos u realizaciji projekta. Na konkursu „Šampioni škola vežbaju sa vama” učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola koji se aktivno bave sportom. Pobednički video-klip poslala je Anastasija Ivković, učenica II/6 Sportske gimnazije sa opštine Stari grad, kojoj će biti uručena plaketa za doprinos u realizaciji projekta.

Početkom 2020. godine, Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, pokrenula je pilot projekat pod nazivom „Srcem do cilja”. 

– Cilj programa je da deca sa posebnim potrebama, koja su redovni učenici osnovnih i srednjih škola, budu uključena u školska sportska takmičenja u posebnim kategorijama. U pilot projektu „Srcem do cilja”, Teodora Petrović, učenica VIII/2 OŠ „Veljko Dugošević” sa opštine Zvezdara, učestvovala je na Opštinskom i Gradskom prvenstvu u atletici, u disciplini trčanje na 100 metara (Opštinsko prvenstvo) i trčanje na 60 metara (Gradsko prvenstvo) i osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u posebnoj kategoriji. Teodori je uručena plaketa za ostvareni rezultat na Prvenstvu grada Beograda u atletici u okviru pilot projekta „Srcem do cilja”. Posebnu zaslugu za njeno učešće u projektu imala je koordinatorka Opštine Zvezdara Dragana Kontić. Ona je svojom dobrom voljom i velikim zalaganjem pomogla u realizaciji pilot projekta „Srcem do cilja” i njoj će biti uručena plaketa za doprinos u razvoju školskih sportskih takmičenja.

Dragani Belojević Beogradska asocijacija za školski sport uručila je plaketu za izuzetan doprinos u razvoju predškolskog i školskog sporta grada Beograda.