utorak, 2. februar 2021.

U kol centrima preko 90.000 poziva za pomoć pri vakcinaciji

U beogradskim kol centrima, putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv virusa korona i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši, do sada je ostvareno više od 90.000 poziva.

To je za Tanjug izjavila gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i dodala da je do sada, zahvaljujući radu kol centara, više od 30.000 sugrađana prijavljeno za vakcinaciju, dok je više od 1.500 prevezeno do mesta gde se imunizacija vrši i nazad.

Kada su u pitanju nepokretne osobe, podsetila je da je tim sugrađanima omogućeno da u svojim domovima prime vakcinu protiv korone. 

– U saradnji sa domovima zdravlja i službom kućne nege omogućeno je da službe domova zdravlja dolaze u kuće starijih, nepokretnih sugrađana, kako bi se u njihovim domovima vršila imunizacija – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da je veliki odziv i kada su u pitanju gerontodomaćice, koje takođe pružaju podršku najstarijim sugrađanima, korisnicima usluge „Pomoć u kući”, kada je reč o imunizaciji.