ponedeljak, 22. februar 2021.

Nikodijević: Na Beogradskom sajmu revakcinisano više od 30.000 građana

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je jutros da je na Beogradskom sajmu više od 30.000 građana primilo drugu dozu vakcine protiv kovida-19.

– Uspeli smo da započnemo i proces masovne revakcinacije na Beogradskom sajmu, s obzirom na to da je za 10 dana više od 30.000 naših sugrađana revakcinisano. Sve teče u najboljem redu i trudićemo se da tako visok stepen imunizacije nastavimo i u narednim sedmicama – istakao je Nikodijević za TV Prva.

On je precizirao da se u Beogradu dnevno vakciniše i revakciniše od 6.000 do 9.000 građana.

– Taj se posao obavlja na tri punkta u prestonici – u halama 3 i 11 Beogradskog sajma, te u hali „Belekspocentra” na Novom Beogradu. Dnevno se u tim halama vakciniše ili revakciniše od 2.000 do 3.000 ljudi. Prethodnih sedmica su u ponudi bile „sinofarm”, „sputnjik V” i „fajzer” vakcine, a uskoro ćemo na raspolaganju imati i „astra zeneka” vakcinu – najavio je Nikodijević.

On je istakao da Ministarstvo zdravlja i Institut „Batut” određuju koje će količine i koje vakcine biti na raspolaganju građanima na pomenutim punktovima u Beogradu.

– Grad Beograd je obezbedio neophodne uslove da se sve vakcine čuvaju na bezbedan način, bez obzira na proizvođača. Vakcine „fajzer” i „sputnjik V” moraju da se čuvaju na niskoj temperaturi, kineska vakcina nema tu vrstu obaveze, dok ćemo za „astra zeneka” vakcinu tek dobiti uputstva, ali ne sumnjam da će i ona biti skladištena prema uputstvima – zaključio je Nikodijević.