ponedeljak, 22. februar 2021.

Ozelenjavanje razdelne trake u Milentija Popovića

U sklopu ozelenjavanja razdelne trake u Milentija Popovića na Novom Beogradu, JKP „Zelenilo – Beograd” će danas započeti pripremne radove, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Na delu pomenute ulice, od raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina do nadvožnjaka preko auto-puta, od danas do 24. februara vršiće se mašinsko i ručno skidanje ispošćene zemlje, njen utovar i odvoz, kao i nasipanje i razastiranje nove humusne zemlje.

Isti pripremni radovi će se potom, 24. i 25. februara, obavljati na delu Ulice Milentija Popovića, od nadvožnjaka do raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića.

Po završetku pripremnih radova, radnici „Zelenila – Beograd” započeće sadnju dekorativnih vrsta biljaka i ugradnju automatskog sistema za zalivanje.

Na potezu čitave ulice, srednju zelenu traku će posle završenih radova krasiti više od 2.500 sadnica listopadnog ukrasnog žbunja vrste forzicija, jasminum i tamaris, i još 1.300 sadnica zimzelenog šiblja vrste lonicera. Biće obnovljen i travnjak na površini od gotovo 740 kvadrata.

JKP „Zelenilo – Beograd” nastoji da ovakvim i sličnim rešenjima poboljša kvalitet života u prestonici i doprinese lepšem izgledu kako slobodnih zelenih površina tako i površina uz prometne bulevare i saobraćajnice.