nedelja, 28. februar 2021.

Nikodijević: Milan Bandić je bio važan putokaz u izgradnji dobrosusedskih odnosa

Povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da se Grad Beograd sa tugom i poštovanjem oprašta od prijatelja.

– Sa tugom se opraštamo od prijatelja i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji nas je prerano napustio. Svojim primerom darivao je važan putokaz u izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Energija, koju je ne štedeći sebe profesionalno ulagao svakoga dana, poticala je iz bezuslovne ljubavi prema Zagrebu, čijim je interesima i ciljevima ostao privržen do poslednjeg trenutka. Verujem da će Zagrepčani biti večno zahvalni na tome, nadajući se da će na čelu svog grada dobiti dostojnog naslednika nenadmašnog Milana Bandića.

Iskreno prijateljstvo gajio je i prema Beogradu, koji ga je toplom dobrodošlicom uvek dočekivao kao svog rado viđenog gosta. Milanova smrt isprečila se pred našim naporima da međugradskom saradnjom posvećeno radimo za dobrobit naših građana – za sigurnu budućnost naših naroda. Zajednička i prosperitetna budućnost je nešto što zasigurno dugujemo kako generacijama koje će posle nas doći tako i samom Milanu Bandiću kog ćemo se uvek sećati sa bolom, ali najpre sa velikim poštovanjem – istakao je Nikodijević.