petak, 5. mart 2021.

Novi park u opštini Rakovica

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić obišao je danas radnike JKP „Zelenilo – Beograd” koji izvode radove na izgradnji parka na uglu ulica 17. oktobra i Prvoboraca. 

Osim što se informisao o napretku radova, Simić je pomogao radnicima pri nalivanju i ravnanju betona za prilaznu stazu koja će voditi ka dečjem igralištu, ali ih i častio doručkom. Nova uređena javna površina namenjena razonodi i uživanju građana sastojaće se od dečjeg igrališta sa livenom gumenom podlogom na kojem će biti postavljena multifunkcionalna sprava – kombinovani rekvizit za decu. Osim toga, postavljen je i betonski sto za šah sa dve table i klupama. 

U parku se rekonstruišu postojeće i grade nove betonske staze i stepeništa, postavljene su betonske klupe sa naslonom, kao i đubrijere, dok će čitav prostor biti oplemenjen zelenilom. Za bezbednu igru dece planirano je postavljanje ograde. Pre nego što radovi u parku budu gotovi, spomenik pored kojeg se park nalazi biće rekonstruisan, kako ne bi ugrožavao bezbednost dece.

U sklopu akcije „Parkići za sve”, koja je pokrenuta 2012. godine, do sada je izgrađeno i obnovljeno više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina u Rakovici.