petak, 5. mart 2021.

Gradonačelnik Radojičić u Starom dvoru ugostio gradonačelnika Istočnog Sarajeva

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića. Radojičić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog prilike da sa prvim čovekom Istočnog Sarajeva razgovara o brojnim aktivnostima i potencijalnim partnerstvima u oblastima važnim za funkcionisanje oba grada.

– Mnogo je prostora za unapređenje saradnje između Beograda i Istočnog Sarajeva na različitim nivoima. U ovim teškim vremenima srpski narod, gde god živeo, mora se držati zajedno – rekao je Radojičić.

Dodao je da bi saradnja između dva grada mogla da bude unapređena u oblasti kulture, turizma, sporta i privrede.

– Turizam je posebno značajna tema i za Beograd i za Istočno Sarajevo, i povezanost naših građana u tom segmentu je velika. U ovom trenutku mnogo Beograđana je na Jahorini i u Istočnom Sarajevu – istakao je Radojičić, te dodao da će se razmatrati dalja saradnja u smislu formalizovanja naših dobrih odnosa u vidu bliže saradnje ili bratimljenja ova dva grada.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zahvalnost na prijateljskom razgovoru gradonačelnika koji pripadaju istom narodu.

– Mi u Istočnom Sarajevu svi gledamo u Beograd i Novi Sad, u srpski narod u Republici Srbiji, koji nas uvek dočekuje kao braću i svoje sugrađane, i zbog toga nam je puno srce. Mi smo grad sa 65 hiljada stanovnika, najzapadniji smo srpski grad i smatramo da zaslužujemo pažnju. Kada vam o toj pažnji govori gradonačelnik Radojičić, onda znate da imate čemu da se nadate, posebno u oblastima sporta, kulture, institucionalne saradnje i privrede – rekao je Ćosić.

Gradonačelnik Ćosić je podsetio da su brojni projekti u šest opština već uspešno realizovani zahvaljujući Vladi Republike Srbije. Takođe, izrazio je zahvalnost Gradu Beogradu koji je kao dvomilionski grad pokazao želju za još bližom saradnjom sa Istočnim Sarajevom.