petak, 5. mart 2021.

Ponovno uspostavljanje ili vraćanje na trasu pojedinih linija

Nakon završetka radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana (u delu koji se odnosi na javni prevoz), od ponedeljka, 8. marta, pojedine linije se ponovo uspostavljaju ili vraćaju na staru trasu. Kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, ponovo se uspostavljaju sledeće tramvajske linije: 2 (Pristanište – Vukov spomenik – Pristanište), 5 (Kalemegdan /Donji grad/ – Ustanička), 10 (Kalemegdan /Donji grad/ – Banjica) i 11 (Kalemegdan /Donji grad/ – Blok 45), koja će zbog radova na Savskom trgu i dalje saobraćati preko Starog savskog mosta. 

Na svoje redovne trase vraćaju se autobuske linije: 24 (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović”/ – Neimar), 26 (Dorćol /Dunavska/ – Braće Jerković) i 79 (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović”/ – Mirijevo 4). Ukida se privremena autobuska linija: 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović”/ – Vukova spomenik).

Uspostavlja se zajedničko stajalište „Kralja Petra” za tramvajske i autobuske linije 2, 5, 10, 24, 26 i 79 na poziciji neposredno posle zone raskrsnice sa Ulicom kralja Petra za smer prema Francuskoj ulici. Takođe, uspostavlja se zajedničko stajalište „Dorćol (Kneginje Ljubice)” za tramvajske i autobuske linije 2, 5, 10, 24, 26 i 79 na poziciji neposredno ispred zone raskrsnice sa Dobračinom za smer prema Francuskoj, navedeno je u saopštenju.