četvrtak, 1. april 2021.

Ministar Vlade Republike Srpske zahvalio Beogradu i Srbiji na saradnji u procesu masovne imunizacije

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je danas da je saradnja naše zemlje i prestonice sa Republikom Srpskom izuzetna u domenu organizovanja i pomoći u procesu masovne vakcinacije.

– Saradnja koju oduvek imamo, a posebno u teškim vremenima, od izuzetnog je značaja. Veoma sam ponosan na to kako teče proces masovne imunizacije, a posebno na činjenicu da su Srbija i Beograd u ovom procesu pružili pomoć Republici Srpskoj – rekao je gradonačelnik.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić uputio je reči zahvalnosti gradonačelniku Radojičiću i istakao da ceni saradnju i doprinos da se proces vakcinacije zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite iz Republike Srpske odvija u Beogradu. Ministar je posebnu zahvalnost uputio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je dao lični doprinos ovakvom vidu podrške i saradnje.

Gradonačelnik Radojičić je dodao da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i u zdravstvenom sistemu predstavljaju kategorije koje su najviše izložene riziku od virusa kovid-19.

– Delim mišljenje uvaženog ministra Šeranića i smatram da su u ovom trenutku solidarnost ljudi i dobra koordinacija procesa masovne imunizacije  od izuzetnog značaja – zaključio je gradonačelnik.