sreda, 12. maj 2021.

Radojičić: Sofija i Beograd su slični gradovi velikih potencijala

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se juče sa ambasadorom Republike Bugarske Petrom Dojkovim. Tokom srdačnog razgovora sa ambasadorom susedne i prijateljske Bugarske bilo je reči o temama koje su od zajedničkog značaja za Srbiju i Bugarsku, ali pre svega za Beograd i Sofiju kao prestonice ovih dveju zemalja.

– Sofija i Beograd su gradovi s dosta sličnim brojem stanovnika, otprilike oko dva miliona ljudi živi i u jednom i u drugom gradu, tako da imamo dosta zajedničkih tema koje će u budućnosti biti predmet još intenzivnijih razgovora – naveo je gradonačelnik.

Saradnja između Beograda i Sofije je odlična, baš kao što i treba da bude saradnja između prestonica dveju susednih zemalja na Balkanu, ocenio je gradonačelnik.

– Mislim da uzajamno možemo dosta da naučimo jedni od drugih, iskustva su nam u nekim segmentima slična, a u nekim različita, pa je zbog toga važno da ih razmenjujemo i da nastavimo da održavamo dobre veze – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Ambasador Dojkov je napomenuo da su linije sofijskog metroa u znatnoj meri unapredile mobilnost u Sofiji, te je s tim u vezi izrazio zadovoljstvo što će u skoroj budućnosti i u Beogradu početi izgradnja prve linije metroa.