četvrtak, 17. jun 2021.

Gradonačelnik Radojičić: Beograd i Kuala Lumpur su „zeleni gradovi”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je otpravnika poslova Ambasade Malezije Kairula Tazrila Tarmizija.

Otpravnik poslova Tarmizi i gradonačelnik Radojičić započeli su razgovor najaktuelnijom temom u poslednjih godinu dana, pandemijom virusa korona. Tazril Tarmizi je izneo iskustva svoje zemlje kako u borbi s pandemijom, i to kada je bila u najjačem zamahu, tako i o načinu na koji je organizovan proces vakcinacije u Maleziji, ali i u Srbiji.

– Impresioniran sam kako je proces vakcinacije organizovan u Srbiji i zaista zaslužujete sve pohvale koje stižu sa svih strana – kazao je Tazril Tarmizi.

Gradonačelnik Radojičić je otpravniku poslova zahvalio na lepim rečima i još jednom dodao da naši zdravstveni radnici zaslužuju svaku reč pohvale koja im je upućena. S tim u vezi je naglasio i izuzetnu stručnost naših lekara, sa čim se složio i otpravnik poslova Ambasade Malezije, dodavši da se u tom smislu kao dobra nameće inicijativa da studenti iz Malezije dolaze na studije medicine u našu zemlju.

– Razgovor koji smo vodili je bio izuzetno interesantan. Bilo je zanimljivo čuti iskustva iz ove daleke zemlje u Jugoistočnoj Aziji. Posebno mi je zadovoljstvo bilo čuti da gospodin Tazril Tarmizi Beograd doživljava kao veoma moderan i zelen grad, s mnogo parkova i staza za bicikliste, što je u potpunosti u skladu s našom vizijom Beograda – zaključio je gradonačelnik Radojičić.