četvrtak, 17. jun 2021.

Vesić: Gradski bazeni spremni za leto, u Tašmajdan uloženo više od milion evra

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas otvoreni bazen SC „Tašmajdan” i tom prilikom poručio da su sva gradska kupališta, uključujući i Adu Ciganliju, spremna za letnju sezonu i sve one koji će leto provesti u Beogradu.

Vesić je rekao da se Beograd posle pandemije virusa korona i 15 meseci raznih ograničenja vraća normalnom životu.

– Gradski bazeni počinju da rade, od juče SC „Tašmajdan” i SRC „Milan Gale Muškatirović”, a tokom narednih dana očekuje nas otvaranje drugih bazena, kao i početak kupališne sezone na Adi Ciganliji. Grad poziva sugrađane da koriste usluge gradskih bazena i kupališta. Otvoreni bazen u okviru SC „Tašmajdan” je najstariji u gradu i 25. juna ćemo posebnom proslavom obeležiti 60 godina od otvaranja. Kapacitet ovog bazena je oko 2.500 ljudi, ali će ove godine raditi polovinom kapaciteta, odnosno primaće maksimalno 1.250 ljudi. Prošle godine je maksimalni broj gostiju bazena bio 350, ali očekujemo da, kako proces vakcinacije bude napredovao, u budućnosti ukinemo i trenutno aktuelne restrikcije, te da će „Tašmajdan” moći da radi u punom kapacitetu – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, godišnje ovaj bazen poseti između 70 i 80 hiljada ljudi, a radno vreme će, kao i svake godine, biti od 10 do 19 časova.

– Tokom jula i avgusta biće organizovano i noćno kupanje između 20 i 23 sata. Pozivam sve sugrađanke i sugrađane da posete gradske bazene i Adu Ciganliju jer znam da će ljudi i ove godine zbog restrikcija, koje i dalje postoje u svetu, manje putovati i odlaziti na letovanja u inostranstvo. Gradska kupališta su spremna da ugoste sve one koji će leto provesti u Beogradu. Prošle godine je u rekonstrukciju bazena na „Tašmajdanu” uloženo više od milion evra, kupljene su nove ležaljke i urađene nove tribine, a sada smo obezbedili novac za obnovu dečjeg bazena i bazena za bebe. Te radove nismo želeli da započinjemo pre kupališne sezone i oni će biti izvedeni na jesen, tako da će sledeće godine kompleks otvorenih bazena na „Tašmajdanu” biti obnovljen. Čitav ovaj deo grada dobija novi izgled, rekonstruisan je i stadion Tašmajdan, zatvoreni i otvoreni bazeni, ali i zgrada Pete gimnazije. To pokazuje koliko ulažemo u Beograd i koliko se grad menja – zaključio je Vesić.

Direktor Sportskog centra „Tašmajdan” Milan Novović je rekao da će na bazenu, između ostalog, raditi i osam do 10 kovid-redara.

– Radimo sa polovinom kapaciteta, ali i sa dodatnim merama po pitanju dezinfekcije prostora koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje. Takođe, povećan je razmak između ležaljki, a od 1. jula najverovatnije ćemo rekreativcima koji koriste jutarnji termin od 6 do 9 sati omogućiti da koriste otvoreni i zatvoreni bazen. To još uvek razmatramo, ali će najverovatnije biti omogućeno. Cena ulaznice je 400 dinara, deca do tri godine ne plaćaju kartu, a mališani od tri do 10 godina plaćaju 150 dinara. „Popodnevna” karta, koja važi od 15 časova, košta 250 dinara, a cena noćnog kupanja biće 400 dinara – rekao je Novović.