subota, 19. jun 2021.

Vesić otvorio „Good food and wine” festival na Sava promenadi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić svečano je danas otvorio treći „Good food and wine” festival – Sajam hrane i vina na Sava promenadi.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, kao i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Vesić je otvarajući festival poželeo dobrodošlicu svim posetiocima i izlagačima.

– Tokom prethodnih 15 meseci čekali smo da se život vrati u Beograd i dočekali smo da naš grad ponovo živi. To je danas naša najveća pobeda. Neka ostane tako jer danas je u Beogradu zabeleženo samo 18 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Polako idemo ka trenutku kada više nećemo imati novih slučajeva. Nastavimo da živimo punim plućima, a naša poruka za ovo leto će biti da Beograd živi – poručio je Vesić.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je istakao da je velika čast biti deo ovog festivala koji se, kako je rekao, održava u jednom od najlepših delova Beograda.

– Svaki državljanin Srbije doživljava Beograd kao svoj grad. Znamo kako je ovaj deo grada izgledao u prošlosti i trebalo bi čestitati svima koji su učestvovali u stvaranju Beograda na vodi – rekao je Ivanišević.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović je rekla da se u okviru trećeg „Good food and wine” festivala ove godine organizuju drugi „Dani Vojvodine”.

Najbolji izlagači u svim kategorijama su dobili priznanja dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u ime Grada Beograda od organizatora primio nagradu – specijalno priznanje za doprinos razvoju festivalskog turizma.