nedelja, 27. jun 2021.

Vesić: Večeras počinje „Belef”, a Beograd se vraća normalnom životu

Danas počinje „Belef”, a to znači da se vraćamo normalnom životu i da Beograd živi, što je i slogan ovogodišnjeg „Belefa”. Na ovaj način pokazujemo da se Beograd vratio životu kakav je bio pre početka pandemije virusa KOVID-19, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je zajedno sa zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović obišao poslednje pripreme pred početak festivala.

On je istakao da će „Belef” početi mjuziklom „Cigani lete u nebo” u izvođenju ansambla Pozorišta na Terazijama, koje će biti organizovano na platou kod spomenika „Pobednik” na Kalemegdanu.

– Tokom naredna dva meseca biće organizovano više od 40 pozorišnih predstava, među kojima će biti i opera „Karmen”, koja će biti izvedena na stadionu „Tašmajdan”. Organizacijom predstava želimo da „vratimo” Beograđanima pozorište i da naši sugrađani ponovo na sceni vide svoje omiljene glumce koji su se, siguran sam, takođe uželeli publike. Osim toga, od 17. jula biće organizovano više od 50 koncerata na javnim površinama, novim skverovima, urbanim džepovima i trgovima, kao i na Kalemegdanu, Gardošu, kao i drugim različitim mestima koja su oduvek služila za organizaciju ovakvih događaja. Biće i koncerata za mlade, neafirmisane umetnike, a biće i različitih vrsta muzike, od džeza, roka, klasike.... – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, organizacijom ovakvih događaja Grad Beograd želi da zahvali Beograđanima za sve ono što su izdržali tokom 15 meseci trajanja pandemije.

– Na kraju, kao poslednji deo „Belefa” uslediće dečji program na četiri lokacije – kod Paviljona Cvijete Zuzorić, na Kosančićevom vencu, u Parku vojvode Vuka i na Trgu republike. Biće organizovano više od 70 programa za decu, čime želimo da pomognemo roditeljima koji će ove godine ipak u većem broju ostati u Beogradu zbog još uvek aktuelnih ograničenja vezanih za pandemiju i sigurno se ovog leta ipak neće putovati kao u normalnim okolnostima. Moja poruka Beograđanima je da Beograd živi, da počinje nikad bogatiji program „Belefa” i da na ovaj način slavimo povratak normalnom životu – poručio je Vesić.