utorak, 13. jul 2021.

Vesić ugostio decu iz Gračanice

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru decu iz Gračanice. Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.  

Vesić je istakao da je Beograd glavni grad za svakog Srbina gde god živeo na zemaljskoj kugli.

– Čuvajte našu srpsku tradiciju, kulturu i istoriju, poštujte i druge, ali čuvajte ono što je naše. Ne dajte da iko uzme ono što pripada nama, jer u protivnom nećemo imati ništa. Najbolje možete da se borite za svoju zemlju i sebe tako što ćete učiti, biti vredni, uspešni i slušati roditelje, učitelje i nastavnike. Tako ćete postati dobri i uspešni ljudi koji će mnogo uraditi za ovo društvo – rekao je Vesić.

On je istakao da niko ne može da pobedi onoga koji ima dovoljno znanja u glavi.

– Ako imate znanje, niko vam ne može ništa. Ova zgrada u kojoj se danas nalazite je Skupština Grada Beograda, a u zgradi prekoputa nas nalazi se predsednik Republike Srbije. Te dve zgrade činile su do pre 85 godina dvorski kompleks u kojem su živeli kralj i kraljica Srbije i gde se dešavala istorija naše zemlje. Ova zgrada je dokaz da smo mi narod sa poreklom, istorijom i da nismo juče došli na ove prostore, da smo ovde odveka i da su to naši prostori, kako na Kosovu i Metohiji tako i u bilo kom delu Srbije – rekao je Vesić.

Tom prilikom, zamenik gradonačelnika podelio je deci iz Gračanice lopte u bojama srpske zastave nakon čega su zajedno obišli dvorske salone i terasu na kojoj Beograđani pozdravljaju sportske prvake, da bi potom u skupštinskom restoranu probali  specijalitet – palačinke u šatou.