petak, 23. jul 2021.

Vesić: Javnost sa pravom uznemirena zbog puštanja na slobodu bahatog vozača

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oštro je osudio puštanje iz pritvora bahatog vozača koji je na pešačkom prelazu ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca, i istakao da je ovakva odluka sa pravom uznemirila javnost.

Gostujući na TV Studio B, on je naglasio da u ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji postoji nezavisnost pravosuđa i da niko nema pravo da se meša u njihov rad. 

– Kako neko ko je učinio takvo nedelo i ima više krivičnih dela i kazni zbog bahate vožnje i ponašanja može da bude pušten da se brani sa slobode? U ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji postoji nezavisnost pravosuđa i mi nemamo pravo da se mešamo u njihov rad. Ne znam ko su ljudi koji su doneli tu odluku, ali se pitam kako mogu da spavaju. Saobraćajne nesreće mogu da se dese i ako niste krivi, ali ovde se vidi ko je kriv i ko je pokosio dva deteta na pešačkom prelazu i pobegao sa lica mesta. Ako to ne izaziva uznemirenje javnosti, a to je jedan od razloga za pritvor u Zakonu o krivičnom postupku, onda ja ne znam šta još može da uznemiri javnost – zapitao se Vesić.

Prema njegovim rečima, koliko god da bude osućen taj bahati vozač, roditeljima to dete niko ne može da vrati, ali makar da se zna da postoji zakon i da se za ovakva dela odgovara.

Na Karaburmi je u toku protest građana, zatvorena je Ulica Marijane Gregoran zbog toga što je pušten na slobodu vozač koji je ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca.