petak, 23. jul 2021.

Radojičić: Učinimo Beograd još zelenijim i lepšim

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uručio je sinoć nagrade dobitnicima u okviru akcije „Za zeleniji Beograd”, a danas je posetio najlepše uređenu zelenu površinu oko stambene zgrade u Ulici Dunavski kej na Dorćolu.

– Sinoć sam s velikim zadovoljstvom uručio nagrade učesnicima akcije „Za zeleniji Beograd”, koja se održava osamnaesti put. Zato sam poželeo da lično posetim nekog od dobitnika i vidim delo njegovih vrednih ruku. Činjenica je da u Beogradu iz godine u godinu imamo sve više ljudi koji vode računa o svom životnom okruženju, što je zaista za svaku pohvalu. Angažovanje svih nas na uređenju zelenih površina će nas brže dovesti do cilja, a to je da Beograd bude prava zelena prestonica – rekao je Radojičić. 

Gradonačelnik je istakao da JKP „Zelenilo – Beograd” daje veliki doprinos lepšem izgledu Beograda. Tokom 2019. i 2020. godine uloženo je više od 840 miliona dinara za ulepšavanje zelenih površina, pešačkih staza, dečjih igrališta, sportskih terena, kao i teretana na otvorenom.

– U ovom prelepo uređenom zelenom prostoru se vidi koliko su entuzijazma, kreativnosti i ljubavi uložili stanari ove zgrade na Dorćolu u uređenje prostora u kojem mogu da provode vreme družeći se sa svojim porodicama i komšijama. Grad i JKP „Zelenilo – Beograd” podržavaju ovakve akcije i uvek će rado pomoći svima koji pokažu ovakve inicijative i želju da naš Beograd učine još lepšim i zelenijim za sve nas – zaključio je gradonačelnik Beograda.