subota, 24. jul 2021.

Gradonačelnik Radojičić: Beograd osvetljen za naše olimpijce

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i Grad Beograd sinoć su poželeli sreću našim sportistima kada su u parku Republike Srpske zasijali olimpijski krugovi.

– Sredinom aprila sam sa ambasadorom Japana Takahikom Macumatom i predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem posadio stabla japanske trešnje koja formiraju pet olimpijskih krugova. Povodom početka Olimpijskih igara, ova stabla smo sinoć osvetlili i na taj način poželeli sreću timu koji našu zemlju predstavlja u Tokiju – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Srbiju na Olimpijskim igrama u 15 sportova predstavlja 86 sportista. Oni su juče prodefilovali na Olimpijskom stadionu u Tokiju noseći zastave naše zemlje na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.

– Gledao sam prenos svečanog otvaranja i zaista je bilo lepo na licima naših sportista videti osmehe, optimizam i rešenost da se bore za svoju zemlju i ostvare što bolje rezultate. Mi im šaljemo snažnu podršku, pratićemo njihove nastupe na olimpijskim borilištima i navijati za njih. Siguran sam da će ostvariti zavidan uspeh i da će nam se vratiti sa mnogo medalja. Radujemo se njihovom povratku i zajedničkom slavlju – zaključio je prvi čovek prestonice.

Kako izgleda olimpijska dekoracija u Beogradu pogledajte na gradonačelenikovom Iinstagram profilu