nedelja, 25. jul 2021.

Vesić: Ne bežim od problema kao drugi, stanari u Vidovdanskoj dobiće stanove

Stanari zgrade u Vidovdanskoj na Vračaru dobiće stanove iste kvadrature u novoj zgradi koju će izgraditi Grad, jer moj posao je da rešavam probleme građana, čak i kada Grad nije nadležan za neki problem, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

– Sastao sam se sa tim ljudima, predočio im situaciju i ponudio rešenje, jer za razliku od drugih, ne bežim od problema, već pokušavam da ih rešim – rekao je Vesić za TV Pink.

On je dodao da tužilaštvo vodi krivični postupak, nakon čega će biti podneta optužnica protiv odgovornih, jer je, kako je rekao, očigledno nečijim propustom došlo do tragične greške da je srušena susedna zgrada.

Vesić je podsetio da je stanarima na sastanku predočio da oni mogu da tuže investitora i sačekaju dve, tri godine, jer bi sigurno dobili na sudu, ali bi to duže trajalo, ili da Grad sagradi zgradu, u kojoj bi dobili stanove iste kvadrature, a da Grad tuži investitora. 

– Grad će izgraditi zgradu i tužiće investitora. To je odgovorno ponašanje. Ja hoću da stanem iza svakog građanina. A, mi ćemo da naplatimo štetu od investitora – rekao je Vesić.

Stanari Vidovdanske neće biti beskućnici, poručio je Vesić i istakao da se neće ponoviti slučaj iz 2008. godine sa stanarima iz Dubljanske ulice. 

– Kada je bivša vlast vodila Beograd i kada su pustili ljude da sami naplaćuju od investitora, i posle 13 godina ti građani nisu naplatili štetu i nemaju krov nad glavom. Nikada neću bežati od problema u gradu, čak ni kada Grad nije nadležan, kao u slučaju Vidovdanske, jer je dozvola bila opštinska – rekao je Vesić.

Kada je reč o glasanju građana za izgled budućeg beogradskog metroa, Vesić je rekao da od juče vodi predlog broj 3. Građanima su ponuđena četiri predloga za izgled vagona, redom: 1. Svetlost, 2 .Snaga, 3. Sloboda i 4. Sigurnost. 

– Do juče je vodio predlog broj 4, a od juče idejno rešenje pod brojem 3. Na njemu je nacionalna zastava Srbije i pretpostavljam da zbog toga za sada ima najviše glasova građana. Mi ćemo sačekati do 15. septembra da se završi glasanje i tada će biti napravljen jedan šourum na Trgu republike gde će ljudi moći da vide kako će izgledati unutrašnjost metroa – naveo je zamenik gradonačelnika.