petak, 30. jul 2021.

Konkurs za podršku razvoja inovativnih delatnosti

Sekretarijat za privredu Grada Beograda u saradnji sa Naučnotehnološkim parkom Beograd objavio je danas javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti za 2021. godinu. Pravo na dodelu sredstava imaju startap timovi i mikroprivredna društva koji imaju sedište na teritoriji Beograda. 

Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga Naučnotehnološkog parka Beograd, troškova zarada i/ili troškova naknada, troškova za nabavku opreme i alata za potrebe razvoja, kao i troškova u vezi sa istraživanjem i testiranjem u periodu od najviše 12 meseci.

Sekretar za privredu Milinko Veličković istakao je da se konkurs realizuje već petu godinu radi pružanja podrške privrednim subjektima za razvoj inovativne ideje, zapošljavanju mladih obrazovanih lica, razvoju inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, stvaranju novih tehnoloških preduzeća, povećanju konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i njihovom uključivanju u međunarodne tržišne tokove.

Nakon sprovedenog javnog konkursa, Grad Beograd će podržati najbolje inovativne preduzetničke poduhvate u njihovom razvoju. Visina opredeljenih sredstava je dva miliona dinara po korisniku. Javni konkurs je otvoren do 15. septembra.

Javni konkurs sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).