petak, 30. jul 2021.

Izmena režima javnog prevoza

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara patrijarha Pavla, od 1. avgusta do 1. septembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linije javnog prevoza 42 će saobraćati u oba smera trasom: Bahtijara Vagabzade – Borska – Vareška – Patrijarha Dimtirija i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLP-a.

Zbog izvođenja radova u svrhu polaganja kanalizacionih cevi na raskrsnici Ugrinovačke i Tršćanske ulice, od 31. jula do 15. avgusta se menja režim rada linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće desne saobraćajne trake Ugrinovačke ulice, gledano u smeru ka centru grada, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom bosanskom do zone raskrsnice sa Ulicom Branka Pešića od 31. jula do 1. avgusta. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi Ugrinovačka će na ovom delu biti jednosmerna ka Banatskoj ulici, pa će se vozila sa linija 81, 81L i 85 u ovom smeru kretati svojim redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati Ugrinovačkom, Filipa Višnjića, Cara Dušana, Dobrovoljačkom, Ugrinovačkom ulicom i dalje redovnim trasama.

Zbog izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže sa priključcima u Ulici Venizelosovoj, na delu od Ulice knez Miletine do Ulice Gundulićev venac, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u Ulici Venizelosovoj (desna kolovzna traka i deo trotoara), sledećih 51,6 metara gledano u smeru prema Ulici cara Dušana od 1. do 12. avgusta. 

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, Ulica Venizelosova će biti jednosmerna ka Dunav stanici, pa će se vozila na liniji javnog prevoza 37, smer ka terminusu „Kneževac”, kretati sledećom trasom: Poenkareova – Cvijićeva – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Francuska i dalje redovnom trasom, dok u suprotnom smeru će ići redovnom trasom.