petak, 10. septembar 2021.

Vesić: Tableti i laptopovi za četvoro dece samohrane majke

Posle podele tablet računara đacima OŠ „Pavle Savić” u Mirijevu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je samohranu majku četvoro dece Mariju Purić čije dve devojčice pohađaju četvrti razred ove škole.

Đurđija i Natalija idu u IV-1 OŠ „Pavle Savić” i njima sleduju tableti koje će dobiti u školi kada i njihovi vršnjaci iz razreda, a dvadesetogodišnji Filip i dvadesetdvogodišnji Kristijan dobili su laptopove od Grada Beograda.

Marija Purić, koja radi kao vaspitačica, zahvalila je Goranu Vesiću i Gradu Beogradu što je omogućio da se njena deca digitalno obrazuju i što vodi računa o svoj deci, bez obzira na materijalno stanje. Kako je rekla, to će im puno pomoći da napreduju u obrazovanju.

Uz tablete i laptopove, zamenik gradonačelnika decu je obradovao i slatkišima.

– Reč je o porodici u kojoj dve devojčice dobijaju tablete, a njihova braća laptopove. Ovo je klasičan primer koji pokazuje koliko je važno da svako dete u Beogradu dobije tablet i ima besplatni internet, bez obzira na to da li roditelji imaju mogućnost da kupe tablet ili ne. Želimo da sva deca imaju jednaku šansu da se obrazuju i drago mi je da smo došli u situaciju da svakom detetu od trećeg do šestog razreda poklonimo tablet – rekao je Vesić, dodajući da je dogovoreno da sva deca iz njihovog razreda besplatno pogledaju jednu predstavu u Pozorištu „Puž”.

On je istakao da će u Osnovnoj školi „Pavle Savić” biti organizovana i besplatna škola sporta.

Porodicu Purić obišao je i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, kao i direktor OŠ „Pavle Savić” Milan Krstić.