utorak, 14. septembar 2021.

Na izletima blizu 10.000 najstarijih sugrađana u organizaciji opština i Grada Beograda

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić ispratili su danas grupu penzionera iz te opštine na izlet u Sremske Karlovce.

U poslednja tri meseca blizu 10.000 najstarijih sugrađana bilo je na izletima širom Srbije u organizaciji gradskih opština i Grada Beograda, ukazala je Stanisavljevićeva.

– U toku ove nedelje organizovan je izlet za još 150 penzionera, koji obilaze različite destinacije poput Fruške gore, Vrnjačke Banje ili srednjovekovnih manastira – navela je resorna sekretarka za Beoinfo.

Istakla je da se izleti organizuju uz pridržavanje epidemioloških mera i u skladu sa preporukama Gradskog zavoda za javno zdravlje.

– Smanjili smo grupe za prijavljivanje kako bi se u autobusima ostavilo dovoljno prostora za bezbednu distancu – istakla je Stanisavljevićeva.

Najavila je da su izleti planirani do kraja godine, takođe i za 2022. godinu. Zainteresovani penzioneri, prema njenim rečima, mogu da se prijave za izlete putem kol-centara gradskih opština.

Jeremić je istakao da je plan da oko 1.200 penzionera iz opštine Zvezdara obiđe šest destinacija u Srbiji do kraja godine.

– Svakog utorka i četvrtka predviđene su ture s dva autobusa. Prethodno se najstariji sugrađani prijavljuju Opštini na broj telefona 011/3405-666 i biraju jednu od ponuđenih destinacija. Sada su u ponudi Sremski Karlovci i fruškogorski manastiri, Divčibare, Jagodina, Banja Ždrelo, Kruševac i Novi Bečej – naveo je Jeremić.