nedelja, 19. septembar 2021.

Vesić: Bojsi bi postao građanin Srbije sledeće nedelje, to mu je bila poslednja želja

Glumac Džon Čalis preminuo je nakon borbe sa rakom, a kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, njegova poslednja želja je, izgleda, bila da postane naš državljanin.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je u razgovoru za B92.net kazao da je veoma teško podneo smrt ovog legendarnog engleskog glumca.

– Voleo je Beograd, čak je i snimao film u kojem je promovisao kulturne vrednosti našeg grada – kazao je on.

On je takođe naveo da je poznati Bojsi bio svestan svoje opake bolesti, te da se do samog kraja borio sa njom.

U nedavnom intervjuu za srpske medije, podsetio je Vesić, obećao je da će sledećeg juna ili jula doći opet u Beograd kako bi pravio dalje planove za budućnost.

– Zbog njegove energije svi smo se nadali da će da pobedi opaku bolest, ali nas je u poslednjem trenutku ostavio – dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Engleski glumac Džon Čalis podneo je pre manje od mesec dana zahtev za srpsko državljanstvo, a kako je Vesić rekao za B92.net, zahtev je bio u završnoj fazi obrade.

– Sledeće nedelje je trebalo da se donese odluka da Bojsi postane građanin Srbije. Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja – kazao je zamenik gradonačelnika.

On je istakao je da će Srbija da se oduži ovom legendarnom glumcu i to tri godine od današnjeg dana, tako što će jedna ulica u Beogradu poneti njegovo ime.

– To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa – rekao je Vesić, dodajući da smo izgubili velikog prijatelja i nekog ko je iskreno voleo Srbiju.