sreda, 29. septembar 2021.

Radojičić: Zajedno sa sugrađanima smo našli najbolje moguće rešenje za Peti parkić

Posle 13 godina u Beogradu je rešen problem Petog parkića na Zvezdari i uskoro će mališani i njihovi roditelji na prostoru površine od tri hiljade kvadratnih metara moći konačno da uživaju, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je za TV Vesti naglasio da ovaj prostor još od dvehiljaditih godina predstavlja aktuelnu temu s obzirom na to da su se tada sugrađani pobunili zbog ideje da se na mestu sadašnjeg parkića grade stambeni objekti koji im nisu odgovarali.

– Ovim projektom smo pokazali da možemo zajedno doći do rešenja, da stojimo na raspolaganju građanima za njihove inicijative kako bismo pronašli najbolje moguće rešenje za sve – rekao je Radojičić.

Radojičić je naglasio da su danas pri kraju radovi u Petom parkiću, čija vrednost iznosi oko 21 milion dinara.

– Ovde će na površini od tri hiljade kvadratnih metara biti postavljeni različiti sadržaji za igru dece, završena je obnova postojećeg igrališta na prostoru između Bulevara kralja Aleksandra i Ulice despota Olivera, izgradnja novog igrališta, kao i terena za basket. Parkić je opremljen dodatnim mobilijarom sa klupama. Posebno je važno da će ovde biti posađeno 45 novih stabala. Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” su ovde i vredno rade. Za nekoliko dana će definitivno sve biti završeno. Došao sam danas da obiđem radove i da vidim da sve ide prema planu. Siguran sam da će sugrađani uživati sa svojom decom u jednom ovako lepom gradskom kutku – istakao je prvi čovek Beograda.