sreda, 13. oktobar 2021.

Gradonačelnik Radojičić: U narednom periodu potpisivanje sporazuma između Beograda i Dubaija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mubaraka Saida Ahmeda Buršida Al-Daherija.

– Ambasador Al-Daheri i ja razgovarali smo o važnosti saradnje u vremenu pandemije kovida-19, iskustvima koja smo stekli tokom izazovnih meseci iza nas, načinu da brže izađemo iz krize i zaključili smo da samo zajedničkim snagama možemo graditi bolju budućnost. Primer velikog uspeha UAE jeste i velika svetska izložba EKSPO 2020, koja se trenutno održava u Dubaiju – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je istakao da su odnosi naše dve zemlje veoma dobri i razvijeni, sa znatnim usponom ekonomske saradnje. Ova saradnja će biti još značajnija, s obzirom na to da je u postupku usvajanje teksta sporazuma sa Dubaijem, koji u narednom periodu treba da se potpiše.

– Zahvalan sam na pomoći koju su UAE pružili našoj zemlji prošle godine, kada su poslali deset tona zaštitnih medicinskih sredstava kao prvi deo pomoći u borbi protiv virusa korona. Grad Beograd je takođe uvek tu da nastavi da pruža svaki vid pomoći i saradnje – zaključio je gradonačelnik Radojičić.