petak, 15. oktobar 2021.

Gradonačelnik Radojičić: Gradimo novo prihvatilište za odrasle

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica sve je spremno za prihvat lica bez krova nad glavom tokom predstojećih hladnih meseci, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Kurir.

– Trenutno je u Prihvatilištu više od 50 korisnika, ali smo spremni i za prihvat većeg broja osoba. Takođe, opredeljena je dodatno i jedna ustanova na Vračaru koja će zajedno sa ovom omogućiti sugrađanima kojima je potrebna ova vrsta pomoći da dobiju hranu, topli kutak, odeću i sve drugo što im je neophodno. Želim i da pohvalim zaposlene u ovoj ustanovi jer su tokom celog dosadašnjeg toka pandemije uspeli da izdrže bez širenja virusa, odnosno nisu imali zaraženih korisnika. Oko 80 odsto korisnika je vakcinisano, poštuje se procedura, a podsetiću da smo tokom 2020. godine obezbedili 800.000 dinara za zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju. Ove godine smo do sada opredelili već 600.000 dinara i nastavićemo i dalje da ulažemo u zaštitu – rekao je Radojičić.

On je istakao da će ustanova na Vračaru obezbediti dodatnih 26 mesta, čime će se omogućiti ravnomerna raspodela lica bez krova nad glavom.

– Kada govorimo o Prihvatilištu, podsetiću da će biti izgrađen i nov objekat od 3.500 kvadratnih metara. Trenutno se radi tehnička dokumentacija i u narednom periodu očekujemo da ćemo imati mesta za ukupno 142 korisnika – poručio je gradonačelnik Beograda.