petak, 15. oktobar 2021.

Vesić: Trista tableta na poklon deci sa Kosova i Metohije

Grad Beograd je obezbedio 300 tableta srpskoj deci na Kosovu i Metohiji koja su slabijeg materijalnog stanja. Tableti su poslati i podeljeni najugroženijim mališanima, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Pink.

On je podsetio da je 69.792 dece od trećeg do šestog razreda u Beogradu dobilo tablete, a 6.972 učitelja i nastavnika laptopove.

– Sa našim ljudima koji vode srpski narod na Kosovu i Metohiji dogovorili smo se da obezbedimo 300 dodatnih tableta našoj najugroženijoj deci. Ti tableti su stigli, podeljeni su deci i ovo je samo još jedan način kako Beograd nastavlja da pomaže naš narod – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će se i dalje pružati pomoć građanima Kosova i Metohije, podsećajući da je Grad pomogao da se izgradi park u Kosovskoj Mitrovici, te da je prošle godine završena i druga zgrada sa 42 stana za srpske porodice koje su proterane 2004. godine.

– Srpska deca na Kosovu i Metohiji treba da imaju sve što imaju deca u Beogradu, a kada vidite tu decu kako se raduju, onda posao kojim se bavite ima smisla. Presrećan sam zbog toga što smo obezbedili dodatnih trista tableta za ovu decu – rekao je Vesić.