petak, 15. oktobar 2021.

Zahvalnost đaka sa Kosova i Metohije Gradu Beogradu

Trista tableta, poklon Grada Beograda deci Kosova i Metohije podeljeni su đacima u prostorijama Osnovne škole „Kralj Milutin” u Gračanici. Tableti su namenjeni učenicima nekoliko osnovnih škola sa teritorije centralnog Kosova, odnosno iz Gračanice, Lapljeg Sela i Donje Gušterice. 

Načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac, koji je podelio đacima tablete, istakao je za TV Pink da su na ovaj način Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Grad Beograd omogućili svim učenicima budu dobro opremljeni savremenim sredstvima za učenje.  

– Ovo će mnogo značiti za naše mališane i njihov napredak u daljem školovanju. Izuzetnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu za prosvetu, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Gradu Beogradu, kao i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću jer su shvatili da su ova nastavna sredstva i te kako potrebna đacima u daljem napredovanju – istakao je Zaporožac.

On je naveo da je stiglo 300 tableta za čitavu teritoriju Kosova i Metohije te da je dogovoreno da deo bude podeljen u centralnom Kosovu, a deo u Kosovskom Pomoravlju. 

– Osmeh ovih mališana i njihova radost sve govore. Najbitnije je da smo pomogli porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. Među ovom decom imamo učenike koji u svojoj porodici imaju pet ili šest braće i sestara, kao i učenike koji su jako teško mogli da učestvuju u onlajn nastavi – rekao je Zaporožac.

Takođe, Zaporožac je istakao da će se nastaviti sa pružanjem pomoći i u narednom periodu, kako bi se ovoj deci unapredili uslovi za rad i olakšalo učenje. 

– Ovo nije ni prva ni poslednja donacija koju sprovodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Vlada Srbije i Grad Beograd. Ovo je samo jedan u nizu poklona i očekujemo da će ih biti i u budućnosti – rekao je Ivan Zaporožac.