petak, 15. oktobar 2021.

Radojičić: Saradnja mladih i Grada kroz program „BG praksa”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je u ime Grada Beograda potpisao Sporazum o saradnji u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu.

Svrha ovog sporazuma jeste jačanje partnerstva i uspostavljanje bliže saradnje u procesima koji omogućavaju školovanje kadrova za javnu upravu, kako u teorijskom tako i u praktičnom delu.

– Istakao bih da u Gradu Beogradu od 2010. godine sprovodimo program pod nazivom „BG praksa”. Od početka realizacije projekta, više od 2.000 studenata sa 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu je steklo radno iskustvo u institucijama čiji je osnivač Grad Beograd – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Projekat se realizuje u saradnji sa Centrom za razvoj karijere i savetovanje Univerziteta u Beogradu, a selekcija se vrši na osnovu kriterijuma koji odgovaraju potrebama pozicija za koje se raspisuju javni konkursi.

– Ovaj program je izvanredna inicijativa a činjenica da traje više od deset godina govori o tome da je korist i za mlade akademce i za Grad Beograd obostrana. Nažalost, zbog pandemijskih uslova, nismo bili u mogućnosti da program „BG prakse” realizujemo u proteklom periodu. Uveren sam da ćemo, kada se ponovo budu stekli uslovi, dobiti kvalitetne kandidate koji će se odlično snaći i mnogo toga naučiti kroz praksu u Gradskoj upravi – zaključio je gradonačelnik Beograda.