subota, 16. oktobar 2021.

Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Malom Mokrom Lugu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas sa saradnicima i volonterima svojom pokretnom kancelarijom obišao opštinu Zvezdara i tom prilikom razgovarao sa meštanima Malog Mokrog Luga o rešavanju njihovih problema. 

Vesić je naglasio da nikada nije više uloženo u Mali Mokri Lug nego proteklih sedam-osam godina, što je dokaz da su Grad Beograd i Opština Zvezdara dobro radili svoj posao. 

Kako je rekao, najveći problem Malog Mokrog Luga je kanalizacija i zato je dogovoreno da se krene sa projektovanjem sekundarne kanalizacije.
 
– U međuvremenu radimo završetak projektovanja Mokroluškog kolektora. Kada to završimo, radićemo kanalizaciju Cvetanova ćuprija, kao što ćemo raditi i u Malom Mokrom Lugu. Opština će se baviti rekonstrukcijom groblja, mada je do sada dosta posla već urađeno što se toga tiče – rekao je Vesić.

On je dodao da je dogovoreno da Opština uradi ogradu oko vrtića, a Grad Beograd će, kako je rekao, izgraditi jedno dečje igralište kako bi mališani ovde imali prostor za igru kakav imaju deca u svim drugim delovima grada. 

– Dogovorili smo se da Opština uradi projekat za rekonstrukciju Starog mlina, a da Grad obezbedi sredstva da se tu napravi jedan omladinski kulturni centar. Ideja je da to bude mesto gde će moći da se okupljaju mladi. To mesto će imati binu na kojoj će se održavati koncerti i drugi kulturni događaji. Opština radi na rekonstrukciji mesne zajednice koja će postati opštinski uslužni centar. Građani Malog Mokrog Luga će tu imati sve opštinske, gradske i mnoge republičke šaltere, tako da neće morati da idu čak do Opštine Zvezdara, a ni do Grada kada treba da završe neke administrativne poslove – rekao je Vesić.

On je najavio da sledeće sedmice počinje da se radi stajalište na Bulevaru kod Nine Kirsanove, koje inače pravi saobraćajni problem. 

– Razgovarali smo i o tome da se uredi prostor oko škole, naprave trotoari, da se postave pešački prelazi kao i ležeći policajci. Kao što vidite na jednom sastanku smo se dogovorili da rešimo desetak problema važnih za građane Malog Mokrog Luga, a ja ću dolaziti redovno pa ćemo videti šta sve možemo i u budućnosti da uradimo – rekao je na kraju Vesić.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da mu je izuzetno drago što danas na Dan opštine stanovnici Malog Mokrog Luga mogu da u jednom neposrednom kontaktu sa zamenikom gradonačelnika, gradskim sekretarima i direktorima komunalnih preduzeća porazgovaraju o onome što je učinjeno i planovima za neki naredni period.

– Drago mi je što je bilo dosta pohvala na račun onoga što je urađeno, ali i što smo u jednoj otvorenoj komunikaciji utvrdili dinamiku rešavanja nekih problema koji još uvek postoje. Svima nam je zajednički cilj da se omoguće što kvalitetniji uslovi za život svih stanovnika Zvezdare – rekao je Jeremić.