subota, 16. oktobar 2021.

Vesić: Grad posebnu pažnju poklanja razvoju Mirijeva

Druga stanica na putu pokretne kancelarije Gorana Vesića danas je bilo naselje Mirijevo, gde su meštani mogli da u razgovoru sa gradskim sekretarima i direktorima komunalnh preduzeća ukažu na svoje probleme.

Vesić je ovom prilikom podsetio da je Mirijevo jedno od najvećih naselja u Beogradu te da zato zaslužuje i posebnu pažnju Grada.

– Danas smo obišli radove na zacevljenju Mirijevskog potoka, koji predstavlja veliki zdravstveni, komunalni i ekološki problem a to je ono što smo predsednik opštine i ja obećali građanima sredinom godine. Grad je obezbedio sredstva u iznosu od 70 miliona dinara, što je oko 600 hiljada evra i do kraja godine će radovi biti gotovi. To znači da neće više biti otvorenih kanalizacija, što je bio jedan od većih problema – rekao je Vesić.

On je najavio da će Opština raditi na rekonstrukciji mesne zajednice, gde će se napraviti opštinski uslužni centar kao i jedna multifunkcionalna sala za organizovanje kulturnih događaja. 

– Grad Beograd je već izabrao izvođača za projektovanje i izgradnju novog vrtića u Mirijevu. Na proleće bi trebalo da počne da se gradi ovaj vrtić, a gradiće se i nova osnovna škola. Širimo Ulicu Dragoslava Srejovića, do Volgine ulice, a nastavićemo i do Mirijeva. Isto tako ćemo proširiti i Bulevar kralja Aleksandra. Najvažnije je to da će Mirijevo 2028. godine biti završna stanica prve linije metroa, što znači da će građani Mirijeva do Žarkova stizati za 24 minuta. To će potpuno  izmeniti način života u Mirijevu, jer će građani biti saobraćajno povezani sa čitavim gradom i time pokazujemo koliko nam je Mirijevo važno – rekao je Vesić.

On je naglasio da ovakva vrsta razgovora najbolje održava politiku Grada Beograda, koja mora da bude dobra za ljude jer se samo tako rešavaju problemi građana.

Predsednik opštine Zvedara Vladan Jeremić je naglasio da građani Mirijeva dobijaju posebnu pažnju i Grada i Opštine i da tokom ovih razgovora mogu da saznaju da se problemi rešavaju.