subota, 16. oktobar 2021.

Vesić: Peti parkić najbolji primer kako se Beograd menja

U okviru svoje pokretne kancelarije, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas sa saradnicima obišao Peti parkić i tom prilikom naglasio da ovaj prostor na najbolji način pokazuje kako se menjaju Zvezdara i Beograd.

On je podsetio da je ovaj prostor 2008. godine uzurpiran od tadašnje gradske vlasti i da je tadašnji gradonačelnik obećao da će ovde napraviti parkić. 

– Prošlo je 13 godina i niko nije uradio išta. Mi smo prošle godine uspeli da rešimo imovinske probleme, izgradili smo parkić i kreirali ga zajedno sa građanima. Danas je ovo mesto gde se okupljaju deca, ne samo iz ovog dela grada. Organizovali smo ovde pozorišnu predstavu za decu jer danas moja pokretna kancelarija obilazi Zvezdaru, a danas je i Dan opštine. Ovo je najbolji primer kako zajedno možemo da menjamo grad i kako zajedno možemo da doprinesemo da Beograd bude bolje mesto za život svih nas. Tako pokazujemo i kako mogu da budu bolja mesta za život i Mali Mokri Lug i Mirijevo i Lion i svaki drugi deo grada – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Zvedara Vladan Jeremić je naglasio da je Peti parkić jedan od najlepših poklona koje je opština mogla da dobije za Dan opštine. 

– Kada postoji dobra volja i odlučnost da se problemi rešavaju, onda danas možemo da uživamo u ovakvom prostoru namnjenom i za decu i za sve ostale građane. Kada u novembru bude posađeno dodatnih 48 stabala, ovo će zaista biti jedno od najlepših kutaka u Beogradu. Hvala Gradu Beogradu u ime svih stanovnika Zvedare na ovom prelepom mestu – rekao je Jeremić.