utorak, 19. oktobar 2021.

Sednica Skupštine grada u ponedeljak, 25. oktobra

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 25. oktobar, sednicu Skupštine grada koja će se održati u Velikoj sali u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština, određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini. 

Pred odbornicima je Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Predlog odluke o zaduženju Grada Beograda za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli neto dobiti iz 2020. godine za jedan broj komunalnih preduzeća.

Odbornici će razmatrati i Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije dela Vračarskog platoa između Katanićeve, Makenzijeve, Čuburske, unutrašnje granice parcele duž parne strane Šumatovačke, Braničevske, Rankeove, Nebojšine, Skerlićeve i Bore Stankovića, za deo Bloka 137, između Braničevske, Stojana Protića, Podgoričke i Dubljanske ulice, Predlog plana detaljne regulacije naselja „Radiofar”, kao i predloge odluke o izradi više planova detaljne regulacije važnih za razvoj grada.

Na dnevnom redu je Predlog izmene i dopune Plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama Odluke o osnivanju „Slobodne zone Beograda”, Predlog odluke o određivanju bližih tehničkih i drugih uslova za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim zgradama, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa 3. ugovora o javno-privatnom partnerstvu Grada Beograda u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada.

Pred odbornicima je i Predlog akcionog plana politike za mlade za Grad Beograd za period 2022–2026. godine kao i Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda Vlade Sankt Peterburga. 

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.